Nordul Capitalei este cea mai scumpa si cea mai cautata zona rezidentiala, preturile fiind cuprinse intre 2.500 - 6.000 de euro pe metrul patrat. In zona de nord exista in prezent 25 de proiecte rezidentiale lansate, totalizand aproape 16.600 de unitati. Pentru anul 2008, se anunta inca 8 proiecte cu 10.000 de unitati in total.
"In general, infrastructura insuficient dezvoltata determina o scadere a preturilor locuintelor din zona respectiva doar daca nu exista proiecte - previzionate sau in curs de desfasurare - de dezvoltare sau imbunatatire a retelelor de drumuri, utilitati", a aratat Dan Grigore, International Sales Manager, Impact Developer& Contractor SA.
"Dezvoltarea infrastructurii in zona de nord a Bucurestiului este reprezentata de proiecte menite "sa schimbe la fata" aceasta zona: reabilitarea si modernizarea strazilor, introducerea unui metrou usor, largirea strazilor existente, realizarea lucrarilor de canalizare, extinderea retelelor electrice si asigurarea mijloacelor de transport in comun", a precizat Dan Grigore.
"Zona de Nord trebuie sa recupereze - la nivelul retelelor de circulatie si nu numai - avansul pe care l-a capatat dezvoltarea diferitelor proiecte rezidentiale. Pe de alta parte, tocmai aceste proiecte ambitioase sunt cele care imping inainte bunul mers al lucrurilor si grabesc, dar si eficientizeaza dezvoltarea armonioasa a infrastructurii", a subliniat reprezentantul companiei Impact. "Chiar daca vor activa si in alte zone ale capitalei, developerii nu vor renunta sa dezvolte proiecte in aceasta zona, deoarece este cea mai frumoasa si pitoreasca zona a Capitalei. Un ansamblu rezidential construit aici are de la bun inceput avantajul locatiei - apropierea de cele doua paduri, Baneasa si Tunari, lacuri, aer curat - la care se adauga proiectele prevazute pentru dezvoltarea infrastructurii", a adaugat Dan Grigore, International Sales Manager, Impact Developer&Contractor SA.
Locuintele vechi sunt inca un competitor redutabil al noilor zone rezidentiale conturate in ultimii anii, in primul rand datorita infrastructurii mult mai dezvoltate. Piata veche continua sa aiba preturi mari, chiar daca structurile cladirilor sunt invechite, instalatiile de utilitati sunt depasite fizic, iar finisajele nu suporta comparatie cu cele ale locuintelor construite in ultimii 3 - 5 ani sau aflate in stadiu de proiect.
"Piata imobiliara veche este un competitor remarcabil inca, deoarece infrastructura este deja realizata; pentru foarte multi clienti insa este important nu numai sa fie aproape de serviciu sau sa aiba mijloace de transport, ci sa si evite zgomotul si poluarea. De fapt, este vorba de lucruri firesti pe care si le doreste fiecare: sa aiba siguranta faptului ca micutul se poate juca in voie in parcul din fata blocului sau a casei, intr-o atmosfera curata si incantatoare, ca ansamblul confera siguranta. Un dezvoltator de comunitati are in vedere satisfacerea atat a nevoilor sociale, cat si a celor de locuire. De realizarea infrastructurii depinde dezvoltarea si a altor obiective: servicii medicale, locuri suficiente de parcare, locuri de joaca amenajate in spatii verzi, spatii destinate gradinitelor, scolilor, policlinicilor si parcurilor. Toate acestea ridica standardul de viata si ofera calitate intr-un mediu rasfatat de apropierea de padure", a conchis Dan Grigore.
Impact Developer & Contractor S.A. este o societate comerciala pe actiuni, cu capital integral privat, care activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare complexe. Pe parcursul celor 15 ani de existenta, compania Impact a inregistrat numeroase succese: 16 ansambluri rezidentiale dezvoltate in Bucuresti, Constanta si Oradea, cu o valoare care depaseste 135 milioane Euro, cu peste 1700 de vile construite la standarde de calitate occidentala, fapt confirmat prin cele 100 de distinctii obtinute de catre companie. In prezent, Impact dezvolta proiecte imobiliare complexe: ansambluri de locuinte, cladiri de birouri moderne spatii destinate comertului si platforme logistice. Totodata, Impact Developer & Contractor S.A. ofera solutii financiare proprii si consultanta de specialitate pentru contractarea imobilelor din oferta companiei. Impact SA este din anul 1996 cotata la Bursa de Valori Bucuresti, actiunile companiei promovand in 2006 la categoria I a Bursei, devenind astfel primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliara si constructii pe piata de capital din Romania. Smartfinancial
luni, 31 martie 2008
Nordul Capitalei - cea mai cautata zona rezidentiala - analiza imobiliara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu