O franciza imobiliara genereaza o cifra de afaceri de 2,7 ori mai mare decat una similara din domeniul bancar.
Un brand celebru este garantia succesului. Iar francizarea unui nume puternic poate inmulti considerabil zerourile din coada cifrei de afaceri a unei companii. Multi dintre cei aflati la inceputul drumului in business opteaza pentru imobiliare sau domeniul bancar, cele mai dinamice segmente ale economiei autohtone.
Ca sa devii propriul tau bancher ai nevoie de 20-25.000 de euro, experienta in vanzari si un plan de afaceri bine pus la punct. Pe piata romaneasca, doar doua institutii de credit (Volksbank si ING Bank) isi francizeaza brandul.
Daca te gandesti la profit, trebuie sa stii ca il poti obtine daca realizezi un volum anual al vanzarilor de cel putin 4,2 milioane de euro, potrivit sefului Departamentului Canale de Distributie al Volksbank, Dan Pantilin.
Cum poti avea propria unitate bancara?
Partenerii Volksbank vor avea de platit catre banca o taxa de redeventa. Initial, se vor plati 500 de euro lunar, iar dupa primii doi ani si cate 3% din cifra de afaceri obtinuta. Prin unitatile francizate ale Volksbank pot fi vandute persoanelor fizice si microintreprinderilor credite, asigurari sau produse de leasing. In curand, vor putea fi oferite si unele servicii conexe, cum ar fi cardurile sau internet bankingul, declara Pantilin.
Toate operatiunile financiare se fac prin cont
Persoanele fizice nu vor putea depune bani la un francizat si nici retrage bani. De aceea, fiecare franciza detine cate un bancomat (cash in & cash out) care le va permite clientilor sa isi plateasca ratele la credite. Pentru serviciile aduse, partenerii bancii vor fi remunerati prin diferite comisioane. Volksbank detine aproximativ 100 de unitati bancare francizate si vrea sa mareasca numarul acestora cu 50 pana la finele anului.
Conform datelor Volksbank, cifrele de afaceri ale diferitelor unitati francizate variaza intre 3.000 si 30.000 de euro pe luna, deosebit de importanta fiind localitatea in care se desfasoara businessul si vechimea francizei.
Afaceri imobiliare de un milion de euro
Mult mai bine arata cifrele unei agentii imobiliare. La doar patru luni de la achizitionarea francizei, agentia Century 21 Cotroceni estimeaza o cifra de afaceri de un milion de euro pentru anul in curs. Numai pe segmentul vanzarilor de apartamente noi agentia imobiliara depaseste ca cifra de afaceri pe oricare francizat din domeniul bancar. Departamentul rezidential al Century 21 Cotroceni estimeaza deja o cifra de afaceri de 470.000 de euro pentru sfarsitul acestui an.
„Tranzactiile cu terenuri reprezinta aproximativ 40% din piata imobiliara actuala, restul fiind reprezentat de tranzactii cu imobile rezidentiale, cu spatii de birouri si spatii industriale. Apartenenta la reteaua Century 21, prin sistemul de listare internationala a proprietatilor, ne ofera accesul la o piata mult mai larga comparativ cu aceea din Romania, terenurile aflate in portofoliul nostru gasindu-si mult mai repede un cumparator", a declarat Iuri Ionita, director al departamentului proiecte din cadrul Century 21 Cotroceni. Adevarul
marți, 1 aprilie 2008
Franciza imobiliara, mai tare decat cea bancara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu